Kuře na paprice s bramborovými noky

  • střední
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

3.0

40x hodnoceno

Omáčky jsou pro českou kuchyni naprosto typické. Ať už je to křenová, koprová, rajská, znojemská nebo právě ve formě milovaného kuřete na paprice se smetanovým základem. I tuto známou klasiku můžete servírovat trochu jinak – třeba právě se snadnými bramborovými noky. Dobrou chuť!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Kuřecí horní stehenní řízky (nebo horní stehna, která si sami vykostíte) osolte, opepřete a nechte chvíli odležet.
  2. Poté maso orestujte na trošce sádla z obou stran lehce dozlatova, jen aby se trochu zatáhlo a chytili barvu.
  3. Vyndejte ho z pánve na talíř a do výpeku přisypte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou orestujte dosklovata jen na středním plameni.
  4. Snižte plamen, přisypte mouku, mletou papriku a velmi krátce osmahněte (aby paprika nezhořkla).
  5. Zalijte vše teplým vývarem, do základu vraťte kusy masa a pozvolna vařte na nižším plameni asi 1 hodinu.
  6. Následně maso vyndejte, přidejte smetanu, promixujte a dochuťte.
  7. Maso pak vraťte zpět a prohřejte. Podávejte s uvařenými bramborovými noky.

Postup noky:

  1. Ve větším hrnci dejte vařit lehce osolenou vodu.
  2. Jakmile vře, vsypte do ní bramborové noky a vařte 2–3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
  3. Slijte je a můžete podávat.

GUSTO TIP:

DO ZÁKLADU VŽDY PŘILÉVEJTE SMETANU POKOJOVÉ TEPLOTY, ABY SE VÁM NESRAZILA. TAKÉ SE HODÍ POUŽÍVAT SMETANY S VYŠŠÍM % TUKU.

kure-na-paprice_leden_online_billa.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte