Kuře al Mattone

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

3.1

8x hodnoceno

Pokud milujete kuře a chcete zkusit nový způsob úpravy, je tento recept přímo pro vás. Už samotný překlad jeho názvu ve španělském jazyce prozrazuje způsob přípravy. Kuře pod cihlou! Tak se pusťme do toho.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ze hřbetu kuřete vyjměte páteř, tak aby zbytek kuřete zůstal v celku.
  2. Dlaněmi kuře stlačte, aby se rozevřelo a zploštilo, dobře ho osolte a opepřete, vetřete do něj prolisovaný čeek, čestvé lístky tymiánu, pokapejte citrónovou šťávou a olivovým olejem a vložte kousek másla pod kůži.
  3. Kuře položte kuží dolů na rozehřátý gril, zakryjte ho další mřížkou a masou zatižte cihlou, kusem mramoru nebo podobným těžkým předmětem.
  4. Zvolený předmět zabalte do alobalu.
  5. Takto kuře pečte asi 20 minut, potom cihlu a mřížku odstraňte, kuře obraťte a znovu jej zatižte a pečte dalších 15–20 minut.
  6. Ujistěte se, že je maso dobře propečené.
  7. V případě potřeby jej ještě chvilku grilujte.
  8. Dejte pryč z ohně a ihned podávejte.

0551_chicken_al_mattone_1920x1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte