• náročnější
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Kuře al Mattone

Pokud milujete kuře a chcete zkusit nový způsob upravy, je tento recept přímo pro Vás. Už samotný překlad názvu Kuře al Mattone, Vám ve španělském jazyce prozrazuje způsob přípravy. Kuře na cihle, pokud Vás to zaujalo, přečtěte si postup.

Postup

  1. Ze hřbetu kuřete vyjměte páteř, tak aby zbytek kuřete zůstal vcelku.
  2. Dlaněmi kuře stlačte, aby se rozevřelo a zploštilo, dobře ho osolte a opepřete, vetřete do něj prolisovaný čeek, čestvé lístky tymiánu, pokapejte citrónovou šťávou a olivovým olejem a vložte kousek másla pod kůži.
  3. Kuře položte kuží dolů na rozehřátý gril, zakryjte ho další mřížkou a masou zatižte cihlou, kusem mramoru nebo podobným těžkým předmětem.
  4. Zvolený předmět zabalte do alobalu.
  5. Takto kuře pečte asi 20 minut, potom cihlu a mřížku odstraňte, kuře obraťte a znovu jej zatižte a pečte dalších 15-20 minut.
  6. Ujistěte se, že je maso dobře propečené.
  7. V případě potřeby jej ještě chvilku grilujte.
  8. Dejte pryč z ohně a ihned podávejte.

0551_chicken_al_mattone_1920x1080.jpg