• snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Kapr na medu s vlašskými ořechy

Ne každý má tak chuťově specifickou rybu chuť, ale kapr patří mezi české speciality už neskutečně dlouho. Vánoční klasika v trojobalu je jasná, ale co letos zkusit něco netradičního? Náš kapr na medu s ořechy není nijak náročný a chutná fantasticky!

Postup kapr (4–6 porcí)

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Podkovy z kapra omyjte, osušte a dochuťte solí s pepřem.
  2. Rozpuštěné máslo smíchejte s medem, hořčicí a worcesterem. Směs vetřete do podkov a vložte je do vymazaného pekáče.
  3. Pak je posypejte nakrájenými ořechy, přelijte zbylou omáčkou a zakryjte alobalem.
  4. Po cca 20 minutách pečení alobal sundejte, kapra podlijte trochou vody a dopečte dozlatova

Postup lehký bramborový salát

  1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Nechte je vychladnout, poté oloupejte a všechny nakrájejte na kolečka.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na proužky a okurky na drobná kolečka.
  3. Vše smíchejte v míse a postupně dochuťte olejem, hořčicí, solí a pepřem.
  4. Podle chuti přidejte také okurkový lák a nakonec zasypejte nasekanou petrželkou. 

TIPY: Kapra můžete v medové omáčce i marinovat. Nechte ho v lednici odpočívat pár hodin, jeho chuť bude o to intenzivnější. Pokud chcete mít cibuli krásně sytě růžovou, zalijte ji horkým octem a nechte chvíli odležet.  

 

BILLA_prosinec_kapr.jpg