Recepty s rebarborou

Rebarbora je známá také jako reveň. Jedná se o vytáhlou bylinu se zelenými až červenými řapíky, ty jsou po zimě vítaným zdrojem vitaminů a především svěží chutě. Rebarbora totiž patří k prvním jarním bylynám, které se dají zpracovávat do sladkých moučníků. Rebarbora je nejen zdravá, obsahuje vysoké množství vitamínů a minerálů, ale můžete z ní připravit opravdu skvělé dobroty. Chuť je spíše nakyslá, proto se dobře snoubí se sladkými těsty nebo se často kombinuje se sladkými jahodami. Vedle moučníků se  hodí také do slaných jídel a chuťovek, zajímavě doplní i masovou pečínku nebo výrazné sýry. Při používání rebarbory si dejte  však pozor na to, že listy rebarbory jsou pro vysoký obsah kyseliny šťavelové nepoživatelné. Rebarbora není vhodná pro těhotné a kojící ženy, pro lidi s ledvinovými obtížemi a děti do 10 let věku.

hero-background