Muffiny jsou oblíbenou pochoutkou v mnoha rodinách. Nejčastěji se připravují s borůvkami nebo čokoládou, ale my je tentokrát připravili s rebarborou a křupavou drobenkou. Recept je jednoduchý a zvládnete ho tak jistě připravit i s dětmi.
Muffiny s rebarborou a křupavou drobenkou
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
0.0
0x hodnoceno
Postup
- V jedné míse promíchejte špaldovou mouku, polohrubou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a vanilku. V jiné míse smíchejte vejce, polotučné mléko, bílý jogurt a rozpuštěné máslo.
- Obě směsi promíchejte. Stačí lehce, aby se suroviny propojily.
- Následně vmíchejte i rebarboru, kterou jste předem promíchali se lžící mouky. To proto, aby při pečení neklesla ke dnu košíčků.
- Následně těsto dávkujte do košíčků. Ideální jsou silikonové, dobře se s nimi pracuje. Ty můžete, ale nemusíte vyložit i papírovými košíčky.
- Prsty vypracujte suroviny na drobenku a posypejte s ní muffiny.
- Pečte cca 20–25 minut na 180 °C.
Tip nutriční terapeutky:
Loupat, či neloupat rebarboru? Názory se rozcházejí. U čerstvě sklizených řapíků, především červených odrůd s tenkou slupkou si práci přidělávat nemusíte. Pokud jsou však řapíky silné, je lepší je oloupat. Rebarbora je bohatá na vitamin C a minerální látky, jako je vápník a draslík. S pokročilejší dobou sklizně stoupá obsah kyseliny šťavelové, která může ve vyšších koncentracích a při časté konzumaci škodit. Krátkým blanšírováním řapíků můžete její obsah snížit.