Nejlepší vláčné borůvkové muffiny

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

2.0

24x hodnoceno

Vláčné borůvkové muffiny si doma jistě oblíbíte. Nejen, že vypadají nádherně, ale navíc skvěle chutnají. Borůvkové muffiny se perfektně hodí na letní oslavy. Pokud zrovna nemáte borůvky, klidně použijte jiné sezónní ovoce, muffiny jsou totiž hodně variabilní. Připravit můžete banánové muffiny, muffiny s čokoládou nebo mrkvové muffiny s jablky.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte veškeré suroviny, aby měly všechny přibližně stejnou teplotu. Zabráníte tak sražení těsta, které bude navíc nadýchané.
  2. Připravte formu na muffiny a vyložte ji vysokými papírovými košíčky na muffiny.
  3. Vejce vyklepněte do misky, přisypte k nim cukr a mixérem je vyšlejte do husté bílé pěny. Vejce šlehejte alespoň 8 minut, díky tomu vejce nabydou na objemu.
  4. Ve chvíli, kdy jsou vejce nadýchaná, pomalu k nim zašleháváme máslo. Nikam nespěcháme, je důležité, aby se máslo do vajec dostatečně zašlehalo.
  5. Hladkou mouku promíchejte s kypřícím práškem a směs prosejte do vedlejší misky.
  6. Nyní do těsta začněte střídavě zašlehávat hladkou mouku a mléko. Nejprve zašlehejte část mouky, poté část mléka a takhle třikrát po sobě obě suroviny. Těsto chvilku šlehejte, aby se veškeré suroviny spojily a těsto bylo nadýchané.
  7. Na závěr do těsta ručně přimíchejte borůvky.
  8. Těstem naplňte košíčky do 2/3 výšky. Ideální je použít pro plnění cukrářský sáček.
  9. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20–25 minut.

Gusto tip

Pokud budete dělat muffiny do větších košíčků, je potřeba prodloužit dobu pečení na 35 minut. Troubu během pečení neotvírejte, aby těsto nespadlo.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte