Přemýšlíte o tom, co si s sebou vzít k svačině na celodenní výlet, do práce či do školy? Nechte se inspirovat v dalekém Vietnamu a připravte si Bánh mì, neboli vietnamskou bagetu. Recept na bagetu s kuřecím masem pro vás připravil Kluk v zástěře.
Vietnamská svačinová bageta s kuřecím masem
- Svačiny
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Připravíme si marinádu na maso. Smícháme kokosové mléko, kvalitní olivový olej, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, čerstvý nastrouhaný zázvor, koriandr, pepř a sůl.
- Kuřecí maso si očistíme a nakrájíme na nudličky, naložíme do marinády ideálně přes noc.
- Připravíme si nálev na zeleninu. Smícháme hrnek horké vody, rýžový ocet, med, pepř, bobkový list, nového koření
- Mrkev, okurku a ředkvičky si nakrájíme na nudličky nebo plátky a naložíme je do nálevu, tak aby byla zelenina ponořená a dáme na noc do ledničky.
- Připravíme si dip. Smícháme kvalitní majonézu, kvalitní kečup, chilli vločky a uzenou papriku.
- Druhý den si maso orestujeme a můžeme začít kompletovat.
- Bagetky si rozpůlíme a podélně nakrojíme, namažeme jednu stranu dipem, přidáme hrstku listového salátu, 1 díl masa a 1 díl nakládané zeleniny, na závěr posypeme sušenou cibulkou a koriandrem.