Plněné mini bagely

  • střední
  • do 60 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Snídaně

4.5

4x hodnoceno

Plněné bagely mohou být snadnou svačinou, ale v mini verzi klidně i efektním silvestrovským pohoštěním. My Healthy Moment⁠⁠ pro vás připravila poctivý domácí recept, díky kterému je zvládnete levou zadní.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Troubu si předehřejte na 190°⁠
  2. Smíchejte skyr, mouku, sůl a kypřicí prášek a rukama vypracujte nelepivé těsto.⁠
  3. To pak rozdělte na cca osm částí: z každé části rukama vyválejte váleček, který oběma konci spojte do tvaru bagelu a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.⁠
  4. Každý bagel potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.⁠ Dejte do trouby a pečte asi 25 minut. ⁠
  5. Upečené bagely nechte vychladnout. Každý z nich rozkrojte podélně nožem na dvě poloviny a potřete je trochou čerstvého másla. ⁠První část namazaných bagelů poté poklaďte listy čerstvého špenátu, uzeným lososem a přidejte kolečka červené cibule.⁠
  6. Druhou část ozdobte špenátem, hruškou, kozím sýrem a brusinkami.⁠ Na závěr můžete přidat i ořechy.

mini-bagely-2_mhm_influ_prosinec.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte