Plněné bagely mohou být snadnou svačinou, ale v mini verzi klidně i efektním silvestrovským pohoštěním. My Healthy Moment pro vás připravila poctivý domácí recept, díky kterému je zvládnete levou zadní.
Plněné mini bagely
- střední
- do 60 minut
- Předkrmy, Svačiny, Snídaně
4.5
4x hodnoceno
Postup:
- Troubu si předehřejte na 190°
- Smíchejte skyr, mouku, sůl a kypřicí prášek a rukama vypracujte nelepivé těsto.
- To pak rozdělte na cca osm částí: z každé části rukama vyválejte váleček, který oběma konci spojte do tvaru bagelu a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Každý bagel potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Dejte do trouby a pečte asi 25 minut.
- Upečené bagely nechte vychladnout. Každý z nich rozkrojte podélně nožem na dvě poloviny a potřete je trochou čerstvého másla. První část namazaných bagelů poté poklaďte listy čerstvého špenátu, uzeným lososem a přidejte kolečka červené cibule.
- Druhou část ozdobte špenátem, hruškou, kozím sýrem a brusinkami. Na závěr můžete přidat i ořechy.