Velikonoční nádivka

  • snadné
  • do 60 minut
  • Svačiny, Večeře, Přílohy

2.7

3x hodnoceno

Svátky jara jsou tu a dobré jídlo k nim neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte si doma připravit lahodnou velikonoční nádivku, kterou můžete podávat samotnou nebo jako přílohu k pečenému masu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve nakrájejte pečivo (housky či rohlíky) na kostky a nechte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit. Mezitím si nakrájejte slaninu na malé kostky a opečte na pánvi.
  2. Nakrájejte jarní cibulky a natě petržele nadrobno. Pečivo přesuňte do mísy, nechte zchladnout, přidejte mléko, slaninu, cibulky, petržel, horkou vodou spařený špenát, sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek a rozpuštěné máslo.
  3. Vejce rozdělte na žloutky a bílky, žloutky můžete dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšlehejte do sněhu se špetkou soli.
  4. V míse smíchejte všechny ingredience, a nakonec zlehka přimíchejte sníh z bílků.
  5. Celou směs na nádivku poté zarovnejte do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, můžete třeba ještě shora posypat mandlovými lupínky.
  6. Pečte dozlatova, cca 30 minut, dle zvoleného pekáčku.
  7. Nadýchanou velikonoční nádivku podávejte jako přílohu k masu či samostatně, doplňte například salátem. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte