Svátky jara jsou tu a dobré jídlo k nim neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte si doma připravit lahodnou velikonoční nádivku, kterou můžete podávat samotnou nebo jako přílohu k pečenému masu.
Velikonoční nádivka
- snadné
- do 60 minut
- Svačiny, Večeře, Přílohy
2.7
3x hodnoceno
Postup
- Nejprve nakrájejte pečivo (housky či rohlíky) na kostky a nechte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit. Mezitím si nakrájejte slaninu na malé kostky a opečte na pánvi.
- Nakrájejte jarní cibulky a natě petržele nadrobno. Pečivo přesuňte do mísy, nechte zchladnout, přidejte mléko, slaninu, cibulky, petržel, horkou vodou spařený špenát, sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek a rozpuštěné máslo.
- Vejce rozdělte na žloutky a bílky, žloutky můžete dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšlehejte do sněhu se špetkou soli.
- V míse smíchejte všechny ingredience, a nakonec zlehka přimíchejte sníh z bílků.
- Celou směs na nádivku poté zarovnejte do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, můžete třeba ještě shora posypat mandlovými lupínky.
- Pečte dozlatova, cca 30 minut, dle zvoleného pekáčku.
- Nadýchanou velikonoční nádivku podávejte jako přílohu k masu či samostatně, doplňte například salátem.