Nádivka je nedílnou součástí Velikonoc. Každá rodina má ten svůj nejoblíbenější recept, ale je jen na vás, kterou cestou se vydáte. Můžete klidně i experimentovat, vynechat maso a zkusit naši vege variaci s křupavou zeleninou.
Vegetariánská nádivka
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Vege & vegan, Přílohy
3.9
78x hodnoceno
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Očištěnou brokolici a květák nakrájejte na kousky a nechte asi 3 minuty povařit ve slané vodě.
- Poté prudce zchlaďte a nechte okapat. To samé udělejte s chřestem, který nezapomeňte zbavit tužších konců.
- Z vajec oddělte bílky a vyšlehejte je do tuhého sněhu.
- Mouku smíchejte s kypřicím práškem, muškátovým oříškem, solí a poté promíchejte s připravenou zeleninou.
- Žloutky smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a přilijte k ostatním ingrediencím.
- Přidejte sýr a dobře promíchejte. Směs přendejte do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
- Poté ji pokryjte vyšlehaným sněhem a znovu posypte sýrem. Pečte cca 50 minut. Na závěr nádivku ozdobte klíčky brokolice.