Vegetariánská nádivka

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Hlavní chody, Přílohy

3.9

78x hodnoceno
Nádivka je nedílnou součástí Velikonoc. Každá rodina má ten svůj nejoblíbenější recept, ale je jen na vás, kterou cestou se vydáte. Můžete klidně i experimentovat, vynechat maso a zkusit naši vege variaci s křupavou zeleninou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Očištěnou brokolici a květák nakrájejte na kousky a nechte asi 3 minuty povařit ve slané vodě.
  2. Poté prudce zchlaďte a nechte okapat. To samé udělejte s chřestem, který nezapomeňte zbavit tužších konců.
  3. Z vajec oddělte bílky a vyšlehejte je do tuhého sněhu.
  4. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, muškátovým oříškem, solí a poté promíchejte s připravenou zeleninou.
  5. Žloutky smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a přilijte k ostatním ingrediencím.
  6. Přidejte sýr a dobře promíchejte. Směs přendejte do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
  7. Poté ji pokryjte vyšlehaným sněhem a znovu posypte sýrem. Pečte cca 50 minut. Na závěr nádivku ozdobte klíčky brokolice.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte