Velikonoční nádivka v mističkách
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Přílohy
4.2
5x hodnoceno
Postup:
- Nejprve nakrájejte housky na kostky a nechte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit.
- Mezitím si nakrájejte slaninu na malé kostky (můžete i lehce orestovat), nakrájejte jarní cibulky a natě petržele nadrobno.
- Pečivo přesuňte do mísy, nechte zchladnout, přidejte mléko, slaninu, cibulky, nať petržele, sůl, pepř, muškátový oříšek a rozpuštěné máslo.
- Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky můžete dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšlehejte do sněhu se špetkou soli.
- V míse dobře smíchejte všechny ingredience a nakonec zlehka přimíchejte sníh z bílků.
- Celou směs na nádivku poté zarovnejte do máslem vymazaných zapékacích misek nebo pekáčku.
- Pečte dozlatova, cca 20–30 minut (podle zvolených zapékacích misek).
- Nadýchanou velikonoční nádivku podávejte jako přílohu k masu či samostatně, třeba doplněnou salátem.
GUSTO TIP:
HOUSKY MŮŽETE NAHRADIT I ROHLÍKY, POKUD NEMÁTE PETRŽELKU, NEBOJTE SE POUŽÍT ČERSTVÝ ŠPENÁT BILLA EASY A MÍSTO SLANINY SE HODÍ I UZENÉ MASO.