Velikonoční nádivka v mističkách

  • snadné
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Hlavní chody, Přílohy

4.0

4x hodnoceno
Poctivá nádivka nechybí během jara snad na žádném stole. A o Velikonocích obzvlášť. Markéta v troubě tuto tradiční pochoutku doslova miluje, a proto není divu, že jsme o recept poprosili právě ji.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve nakrájejte housky na kostky a nechte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit.
  2. Mezitím si nakrájejte slaninu na malé kostky (můžete i lehce orestovat), nakrájejte jarní cibulky a natě petržele nadrobno.
  3. Pečivo přesuňte do mísy, nechte zchladnout, přidejte mléko, slaninu, cibulky, nať petržele, sůl, pepř, muškátový oříšek a rozpuštěné máslo.
  4. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky můžete dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšlehejte do sněhu se špetkou soli.
  5. V míse dobře smíchejte všechny ingredience a nakonec zlehka přimíchejte sníh z bílků.
  6. Celou směs na nádivku poté zarovnejte do máslem vymazaných zapékacích misek nebo pekáčku.
  7. Pečte dozlatova, cca 20–30 minut (podle zvolených zapékacích misek).
  8. Nadýchanou velikonoční nádivku podávejte jako přílohu k masu či samostatně, třeba doplněnou salátem.

⁠GUSTO TIP:

HOUSKY MŮŽETE NAHRADIT I ROHLÍKY, POKUD NEMÁTE PETRŽELKU, NEBOJTE SE POUŽÍT ČERSTVÝ ŠPENÁT BILLA EASY A MÍSTO SLANINY SE HODÍ I UZENÉ MASO.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte