Dnešní recept je z hrnce mezinárodní kuchyně, protože si připravíme libanonské národní jídlo. Místo bulguru jsme přidali květák, který podtrhne vůně a chuť petrželky a máty. Vyzkoušejte ideální přílohu pro letní dny.
Tabouleh z květáku
- velmi snadné
- do 30 minut
- Večeře, Přílohy, Vaříme do 30 min
1.5
8x hodnoceno
Postup:
- Nejprve si připravte granátové jablko – plod nařízněte na čtvrtiny, rozevřete, obraťte a vařečkou vyklepejte semínka do mísy.
- Syrový květák rozsekejte v mixéru na malé kousíčky (velikost zrnka bulguru).
- Rajčata zbavte jádřince a stejně jako okurku a červenou cibulku nakrájejte na drobné kousky.
- Vše smíchejte, přidejte nasekanou petrželku, mátu a semínka granátového jablka.
- Ochuťte římským kmínem, solí a pepřem
- Na závěr zalijte šťávou z citronu, olivovým olejem a promíchejte.
GUSTO TIP:
TENTO SALÁT SE HODÍ JAKO CHUTNÁ A LEHKÁ LETNÍ PŘÍLOHA.
MÁTE-LI RÁDI OPRAVDU EXOTICKÉ CHUTĚ, ZKUSTE LIBANONSKÉ KOŘENÍ SUMAH.
PROČ SYROVÝ KVĚTÁK?
MOŽNÁ SE VÁM ZDÁ SYROVÝ KVĚTÁK NEZVYKLÝ, NEMĚJTE STAROSTI. V TOMTO STAVU MÁ VÍCE VITAMINŮ A DALŠÍCH LÁTEK, KTERÉ SE JINAK VAŘENÍM ČÁSTEČNĚ ZNIČÍ. JDE O ZAJÍMAVOU NÁHRADU KUSKUSU, NICMÉNĚ TAKTO PŘIPRAVENÝ KVĚTÁK OBSAHUJE MÉNE SACHARIDŮ. IDEÁLNÍ JE TEDY JAKO PŘÍLOHA PŘI HUBNUTÍ.