Tabouleh z květáku

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Večeře, Přílohy, Vaříme do 30 min

1.5

8x hodnoceno

Dnešní recept je z hrnce mezinárodní kuchyně, protože si připravíme libanonské národní jídlo. Místo bulguru jsme přidali květák, který podtrhne vůně a chuť petrželky a máty. Vyzkoušejte ideální přílohu pro letní dny.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si připravte granátové jablko – plod nařízněte na čtvrtiny, rozevřete, obraťte a vařečkou vyklepejte semínka do mísy.
  2. Syrový květák rozsekejte v mixéru na malé kousíčky (velikost zrnka bulguru).
  3. Rajčata zbavte jádřince a stejně jako okurku a červenou cibulku nakrájejte na drobné kousky.
  4. Vše smíchejte, přidejte nasekanou petrželku, mátu a semínka granátového jablka.
  5. Ochuťte římským kmínem, solí a pepřem
  6. Na závěr zalijte šťávou z citronu, olivovým olejem a promíchejte.

GUSTO TIP:

TENTO SALÁT SE HODÍ JAKO CHUTNÁ A LEHKÁ LETNÍ PŘÍLOHA.

MÁTE-LI RÁDI OPRAVDU EXOTICKÉ CHUTĚ, ZKUSTE LIBANONSKÉ KOŘENÍ SUMAH.

PROČ SYROVÝ KVĚTÁK?

MOŽNÁ SE VÁM ZDÁ SYROVÝ KVĚTÁK NEZVYKLÝ, NEMĚJTE STAROSTI. V TOMTO STAVU MÁ VÍCE VITAMINŮ A DALŠÍCH LÁTEK, KTERÉ SE JINAK VAŘENÍM ČÁSTEČNĚ ZNIČÍ. JDE O ZAJÍMAVOU NÁHRADU KUSKUSU, NICMÉNĚ TAKTO PŘIPRAVENÝ KVĚTÁK OBSAHUJE MÉNE SACHARIDŮ. IDEÁLNÍ JE TEDY JAKO PŘÍLOHA PŘI HUBNUTÍ. 

tabouleh-z-kvetaku_cervenec.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte