Koláči, který voní máslovou drobenkou a šťavnatými švestkami zkrátka neodoláte. Vedle skvělé chuti a neodolatelné vůně, je na něm skvělé i to, že nepotřebujete váhu. Stačit vám bude jeden hrnek. Koláč je rychle připravený a vsaďte se, že zmizí dřív, než řeknete švestka!
Hrnkový švestkový koláč
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
2.6
20x hodnoceno
Postup
- Nejdříve připravte pekáč, který vymažete tukem a vysypete polohrubou nebo hrubou moukou. Troubu předehřejte na 200 °C.
- Ve větší míse smíchejte máslo, cukr a polohrubou mouku. Z těchto tří surovin vznikne sypká drobenka. Jeden hrnek této drobenky si dejte stranou.
- Do zbytku drobenky vmíchejte prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přidejte vejce, mléko a pořádně promíchejte. Míchejte tak dlouho, až je těsto hladké.
- Těsto vylijte do připraveného pekáče.
- Nahoru naskládejte připravené ovoce, jedno vedle druhého.
- Zasypejte drobenkou.
- Dejte péct do předehřáté trouby a pečte 20–30 minut. Povrch hotového koláče bude krásně zlatavý.
- Nechejte vychladnout.