Podzimní dezert, který si připravíte snadno, rychle a z několika málo surovin. Přesně takový je švestkový crumble s mákem, už se na něj těšíte?
Švestkový crumble s mákem
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Snídaně, Vege & vegan
2.6
15x hodnoceno
Postup
- Švestky rozkrojte, odstraňte pecky a každou polovinu ještě rozpulte.
- Pokrájené švestky smíchejte v míse s mletým mákem, skořicí, rumem nebo Amarettem, švestkovým sirupem a vše pořádně promíchejte.
- Vzniklou směs rozprostřete na dno zapékací misky. Tu pak vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.
- Mezitím si v další míse smíchejte vločky, špaldovou mouku, rozpuštěné máslo nebo kokosový olej, med, špetku soli.
- Rukama pak vytvořte sypkou drobenku. Po 20 minutách zapékací misku vytáhněte a na ovoce rozprostřete drobenku.
- Vršek posypte mandlovými lupínky, misku vraťte do trouby a pečte dalších 20–30 minut. Drobenka by měla být upečena krásně dozlatova, ale pozor, ať se vám nepřipálí mandle.