Salát s ovocem a grilovaným sýrem

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Saláty, Večeře, Vege & vegan

2.0

12x hodnoceno

Kombinace slaných a sladkých chutí dokáže vaše chuťové buňky doslova roztančit. Ovoce s grilovaným sýrem podpořené některou ze skvělých zálivek vás jistě zaujme. Kromě zajímavé chuti vás jistě potěší i rychlost, s kterou bude vaše letní večeře hotová.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte vybranou zálivku, a to smícháním všech potřebných ingrediencí v misce. 
  2. Špenát, kedlubny i ovoce omyjte a osušte. 
  3. Kedlubny nakrájejte na malé proužky, jahody na plátky a spolu se špenátem dejte do mísy. 
  4. Přisypte pokrájené vlašské ořechy, borůvky a opatrně promíchejte. 
  5. Rozehřejte kontaktní gril na 230 °C. Ogrilujte na něm sýr panýr v bylinkové marinádě – z obou stran hezky dozlatova.
  6. Hotový sýr nakrájejte na menší kousky. Podávejte s připraveným salátem a vybranou zálivkou.

Postup zálivky

  1. Základem pro přípravu jsou 2–3 složky: olejová, kyselá a dochucovací.
  2. Pracujte s poměry 3:1, a to 3 díly oleje a 1 díl kyselé složky.
  3. Kyselost může dodat bílý vinný ocet nebo šťáva z citronu.
  4. olejů nikdy nezklame extra panenský olivový.

Gusto tipy: Zálivku namíchejte a přidejte do salátu až těsně před servírováním, aby nezvadl. Pokud nezeženete sýr na gril, použijte čerstvý sýr feta. Stačí ho nakrájet na kostičky a přisypat do salátu.

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte