Kombinace slaných a sladkých chutí dokáže vaše chuťové buňky doslova roztančit. Ovoce s grilovaným sýrem podpořené některou ze skvělých zálivek vás jistě zaujme. Kromě zajímavé chuti vás jistě potěší i rychlost, s kterou bude vaše letní večeře hotová.
Salát s ovocem a grilovaným sýrem
- velmi snadné
- do 60 minut
- Saláty, Večeře, Vege & vegan
1.7
11x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravte vybranou zálivku, a to smícháním všech potřebných ingrediencí v misce.
- Špenát, kedlubny i ovoce omyjte a osušte.
- Kedlubny nakrájejte na malé proužky, jahody na plátky a spolu se špenátem dejte do mísy.
- Přisypte pokrájené vlašské ořechy, borůvky a opatrně promíchejte.
- Rozehřejte kontaktní gril na 230 °C. Ogrilujte na něm sýr panýr v bylinkové marinádě – z obou stran hezky dozlatova.
- Hotový sýr nakrájejte na menší kousky. Podávejte s připraveným salátem a vybranou zálivkou.
Postup zálivky
- Základem pro přípravu jsou 2–3 složky: olejová, kyselá a dochucovací.
- Pracujte s poměry 3:1, a to 3 díly oleje a 1 díl kyselé složky.
- Kyselost může dodat bílý vinný ocet nebo šťáva z citronu.
- Z olejů nikdy nezklame extra panenský olivový.
Gusto tipy: Zálivku namíchejte a přidejte do salátu až těsně před servírováním, aby nezvadl. Pokud nezeženete sýr na gril, použijte čerstvý sýr feta. Stačí ho nakrájet na kostičky a přisypat do salátu.