Salát z pečených paprik s vlašskými ořechy a granátovými jablky

  • snadné
  • do 60 minut
  • Saláty, Večeře, Přílohy

4.7

3x hodnoceno

Neotřelá pochoutka, která rozhodně nesmí chybět na vaší grilovačce. Salát z pečených paprik vás jistě osloví svou neotřelou chutí, kterou mu propůjčuje kombinace s granátovými jablky, vlašskými ořechy a sýrem feta. Recept pro vás připravil vyhlášený šéfkuchař Jan Punčochář.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Na grilu zprudka opečte papriky, dejte do mísy a přikryjte fresh potravinovou folií a nechte zapařit. Po zapaření papriky oloupejte a očistěte od semínek.
  2. Vlašské ořechy opražte na sucho. Oloupané papriky nakrájejte na kousky.
  3. Přidejte ořechy, šťávu z citronu, sůl, římský kmín, cukr (dle chuti) a olivový olej. Přidejte semínka z granátových jablek.
  4. Vše důkladně promíchejte, přidejte rukolu a zasypte sýrem feta.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte