Salát z rýžových nudlí s vodním melounem

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Saláty, Večeře, Vege & vegan

0.0

0x hodnoceno

Letní vegetariánská dobrota, kterou si rychle připravíte po dlouhém pracovním dni. Příjemně vás osvěží, a přitom vás zasytí. Hotovo budete mít během chvilky a vsadíme se, že se po něm jen zapráší.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Ploché rýžové nudle 400 g
  • Tofu 100 g
  • Koriandr 50 g
  • Čerstvá bazalka 25 g
  • Čerstvá máta 25 g
  • Čerstvé chilli papričky 1 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Vodní meloun bez pecek 350 g
  • Voda 200 ml
  • Třtinový cukr 2 lžíce
  • Rybí omáčka 3 lžíce
  • Rýžový ocet 2 lžíce
  • Sezamový olej 4 lžíce
  • Sezamová semínka 1 lžíce

Postup

  1. Rýžové nudle připravte dle návodu na obalu, zchlaďte v ledové vodě a nechte okapat. Poté je promastěte lžící sezamového oleje.
  2. Tofu nakrájejte na kostičky a na lžíci sezamového oleje opečte dozlatova.
  3. Česnek očistěte a nakrájejte najemno nebo na plátky. Chilli papričku podélně rozřízněte, špičkou nože odstraňte semínka a nasekejte na malé proužky.
  4. Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno.
  5. Meloun zbavte slupky a nakrájejte na větší kousky.
  6. Na zbylém oleji orestujte česnek a chilli papričku, přidejte rybí omáčku, cukr, ocet a 200 ml vody. Provařte a nechte vychladnout.
  7. Nudle rozdělte do misek, přidejte nakrájený meloun, opečené tofu, bylinky, zalijte vychlazenou omáčkou a posypte sezamovými semínky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte