Letní vegetariánská dobrota, kterou si rychle připravíte po dlouhém pracovním dni. Příjemně vás osvěží, a přitom vás zasytí. Hotovo budete mít během chvilky a vsadíme se, že se po něm jen zapráší.
Salát z rýžových nudlí s vodním melounem
- velmi snadné
- do 30 minut
- Saláty, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Rýžové nudle připravte dle návodu na obalu, zchlaďte v ledové vodě a nechte okapat. Poté je promastěte lžící sezamového oleje.
- Tofu nakrájejte na kostičky a na lžíci sezamového oleje opečte dozlatova.
- Česnek očistěte a nakrájejte najemno nebo na plátky. Chilli papričku podélně rozřízněte, špičkou nože odstraňte semínka a nasekejte na malé proužky.
- Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno.
- Meloun zbavte slupky a nakrájejte na větší kousky.
- Na zbylém oleji orestujte česnek a chilli papričku, přidejte rybí omáčku, cukr, ocet a 200 ml vody. Provařte a nechte vychladnout.
- Nudle rozdělte do misek, přidejte nakrájený meloun, opečené tofu, bylinky, zalijte vychlazenou omáčkou a posypte sezamovými semínky.