Melounový salát s okurkou, fetou a bylinkami

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Saláty, Večeře, Vege & vegan

5.0

3x hodnoceno

Letní saláty jsou v horkých dnech jasnou volbou. Meloun si sice častěji spojujeme s ovocnými saláty, ale až vyzkoušíte náš recept, rozhodně změníte názor. Kombinace sladké chuti melounu se slaným sýrem feta a čerstvými bylinkami vás zkrátka okouzlí.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Meloun omyjte, nakrájejte na silnější plátky a zbavte slupky.
  2. Dužinu krájejte na středně velké kostky a ideálně ji zbavte semínek. Nakrájený meloun vložte do salátové mísy.
  3. Přidejte omytý, osušený a nahrubo nakrájené římský salát.
  4. Okurku oloupejte, omyjte a rozřízněte napůl. Pomocí lžíce vydlabejte měkkou část okurky se semínky. Zbývající část okurky nakrájejte a přidejte do salátové mísy.
  5. Dále přidejte předem omyté a osušené, nasekané čerstvé bylinky, nadrolený sýr feta, pepř dle chuti, trošku soli, olivový olej a med.
  6. Promíchejte pomocí salátových lžic nebo vařeček – salát spíše nadzvedávejte, ať se meloun nerozmačká.
  7. Dle potřeby dochuťte solí, pepřem, medem nebo bylinkami. 
  8. Podávejte dozdobené mátou a bazalkou. 

Gusto tipy: Do salátu můžete navíc přidat i najemno nasekanou jarní nebo červenou cibulku. Meloun kupujte ideálně celý a doma ho vždy před krájením omyjte. Meloun je totiž náchylný na salmonelu a je proto třeba dbát na dobrou hygienu.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte