Patří rajčata k vaší oblíbené zelenině? Pak rozhodně musíte vyzkoušet rajčatovou galetku. Hotová bude za chvíli a nejtěžší na celém receptu bude počkat, než vychladne. Tak se pusťte do přípravy, ať ji můžete ochutnat co nejdříve.
Rajčatová galetka
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva, sůl, jablečný ocet, olej a sójové mléko smíchejte a rukama vypracujte v jednotné těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 30 minut do lednice odpočinout.
- Mezitím si nakrájejte velká rajčata na kolečka, menší klidně na polovinu.
- Pesto vytvořte tak, že rozmixujete kešu ořechy se sušenými rajčaty, olejem ze sušených rajčat, hrstí bazalky, solí a pepřem.
- Z těsta vytvarujte kolo o průměru 30 cm. Střed namažte pestem, poklaďte rajčaty a nechte volné cca 5 cm okraje, které přeložte směrem dovnitř.
- Galetku pečte 30 minut na 200 °C.
- Krájejte po vychladnutí.