Rajčatová galetka

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

4.5

2x hodnoceno

Patří rajčata k vaší oblíbené zelenině? Pak rozhodně musíte vyzkoušet rajčatovou galetku. Hotová bude za chvíli a nejtěžší na celém receptu bude počkat, než vychladne. Tak se pusťte do přípravy, ať ji můžete ochutnat co nejdříve.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva, sůl, jablečný ocet, olej a sójové mléko smíchejte a rukama vypracujte v jednotné těsto.
  2. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 30 minut do lednice odpočinout. 
  3. Mezitím si nakrájejte velká rajčata na kolečka, menší klidně na polovinu.
  4. Pesto vytvořte tak, že rozmixujete kešu ořechy se sušenými rajčaty, olejem ze sušených rajčat, hrstí bazalky, solí a pepřem.
  5. Z těsta vytvarujte kolo o průměru 30 cm. Střed namažte pestem, poklaďte rajčaty a nechte volné cca 5 cm okraje, které přeložte směrem dovnitř.
  6. Galetku pečte 30 minut na 200 °C.
  7. Krájejte po vychladnutí.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte