Někdy má zkrátka člověk chuť na poctivou hospodskou klasiku. Pro tyto případy jsme pro vás připravili recept na pečená vepřová žebra na pivě. Příprava vám sice zabere trochu času, ale výsledek bude rozhodně stát za to! Tak na nic nečekejte a vrhněte se na BBQ marinádu na vepřová žebra.
Pečená vepřová žebra na pivě
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
3.6
11x hodnoceno
Postup
- Vepřová žebra rozdělte na větší díly tak, aby se porce vešly pohodlně do pekáče.
- V misce smíchejte olej, sójovou omáčku, uzenou papriku, sůl a pepř. Pomocí mašlovačky potřete žebra touto směsí ze všech stran a dejte alespoň na pár hodin do lednice.
- Poté podlijte pivem a pečte přikryté v předem vyhřáté troubě na 175 °C 1 hodinu a 45 minut, v průběhu můžete přelévat výpekem.
- V mezičase si v misce připravte BBQ marinádu, smíchejte rajčatové pyré, sójovou omáčku, worchesterovou omáčku, med, ocet, sůl a chilli dle chuti.
- Po uplynulé době by měla být žebra měkká. Potřete je mašlovačkou shora a dopečte odkryté cca 10 minut.
- Ihned podávejte, s oblíbenou přílohou, můžete připravit rychlý dip, například z řeckého jogurtu a medvědího česneku, soli a pepře.