Pečená vepřová žebra na pivě

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

3.5

25x hodnoceno

Někdy má zkrátka člověk chuť na poctivou hospodskou klasiku. Pro tyto případy jsme pro vás připravili recept na pečená vepřová žebra na pivě. Příprava vám sice zabere trochu času, ale výsledek bude rozhodně stát za to! Tak na nic nečekejte a vrhněte se na BBQ marinádu na vepřová žebra.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Vepřová žebra 1 kg
  • Sójová omáčka 1 lžíce
  • Uzená paprika 1 lžička
  • Olej 1 lžíce
  • Sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • Černé pivo
  • BBQ omáčka
  • Rajčatové pyré 100 g
  • Sójová omáčka 2 lžíce
  • Worcestrová omáčka 2 lžíce
  • Med lesní český 1 lžíce
  • Bílý ocet 1 lžíce
  • Sůl
  • Mleté chilli

Postup

  1. Vepřová žebra rozdělte na větší díly tak, aby se porce vešly pohodlně do pekáče. 
  2. V misce smíchejte olej, sójovou omáčku, uzenou papriku, sůl a pepř. Pomocí mašlovačky potřete žebra touto směsí ze všech stran a dejte alespoň na pár hodin do lednice. 
  3. Poté podlijte pivem a pečte přikryté v předem vyhřáté troubě na 175 °C 1 hodinu a 45 minut, v průběhu můžete přelévat výpekem.
  4. V mezičase si v misce připravte BBQ marinádu, smíchejte rajčatové pyré, sójovou omáčku, worchesterovou omáčku, med, ocet, sůl a chilli dle chuti.
  5. Po uplynulé době by měla být žebra měkká. Potřete je mašlovačkou shora a dopečte odkryté cca 10 minut.
  6. Ihned podávejte, s oblíbenou přílohou, můžete připravit rychlý dip, například z řeckého jogurtu a medvědího česneku, soli a pepře.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte