Tortilla jednohubky z vepřových žeber

  • střední
  • více než 60 minut
  • Svačiny, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Jednohubky, které jste zaručeně ještě neměli! Až je ochutnáte, určitě je budete chtít připravovat pořád. Příprava je sice trochu delší, ale výsledek opravdu stojí za to. Tortilla jednohubky plněné pečenými žebry, kyselou okurkou a camembertem jsou zkrátka opravdová bomba.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Na maso
  • Vepřová žebra 1 kg
  • Česnek 4 stroužek
  • Med květový 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Voda 200 ml
  • Šťáva z citronu 0.25 ks
  • Marináda
  • Výpek nebo šťáva 6 naběračky
  • Pasírovaná rajčata classic 6 lžíce
  • Hořčice plnotučná 4 lžička
  • Aceto balsamico 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Na tortillu
  • Okurky cornichons
  • Camembert Billa Bio 1 ks
  • Žervé 100 g
  • Tortilla 4 ks

Postup

  1. Vepřová žebra osolíme opepříme, zakápneme citronovou šťávou a potřeme medem, dáme do pekáčku spolu s česnekem a přikryté pečeme na cca 90 °C asi 6 hodin. Potom je odkryjeme a pečeme na 180 °C ještě 2 hodiny a často otáčíme, aby chytla žebra barvičku. Hotová pečená žebra obereme (cca 500 g masa)
  2. Do hrnce dáme výpek z pečených vepřových žeber a zredukujeme na polovinu, přidáme pasírovaná rajčata, hořčici, aceto balsamico, sůl, pepř, a ještě chvilku povaříme. Na závěr směs vmícháme do pečeného masa.
  3. Tortillu potřeme slabou vrstvou žervé, poklademe čtvrtinou masa, proužky camembertu a několika malými kyselými okurkami. Opatrně smotáme. Nakrájíme a rovnou podáváme. Můžeme dát i vychladit do lednice a podávat později.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte