Letní rajčatový tatarák

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Večeře, Vege & vegan

3.1

8x hodnoceno

Sezóna rajčat je plném proudu a vy přemýšlíte, jak zpracovat přebytky ze zahrádky? Vyzkoušejte rajčatový tatarák, který jistě potěší i vaše vegetariánské přátele. Uvidíte, že se směle zařadí po bok klasickému hovězímu tataráku a tataráku z lilku. A pokud zrovna nemáte po ruce rajčata že zahrady, zkuste ho připravit z rajčat z České farmy, u kterých máte jistotu  že jsou čerstvá a skvěle chutnají.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. rajčata omyjte, osušte, rozkrojte, a vydlabete semínka. Nechte okapat na sítku nebo ubrousku, aby se zbavila přebytečné šťávy.
  2. Pak je rozkrájejte na maličké kostičky, přidejte pokrájená sušená rajčátka, šalotku a čerstvou bazalku.
  3. Osolte, opepřete a přidejte balzamikový a olivový olej.
  4. Promíchejte a pomocí tvořítka vytvarujete tataráčky.
  5. Ozdobte bazalkou a sýrem parmigiano.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte