Sezóna rajčat je plném proudu a vy přemýšlíte, jak zpracovat přebytky ze zahrádky? Vyzkoušejte rajčatový tatarák, který jistě potěší i vaše vegetariánské přátele. Uvidíte, že se směle zařadí po bok klasickému hovězímu tataráku a tataráku z lilku. A pokud zrovna nemáte po ruce rajčata že zahrady, zkuste ho připravit z rajčat z České farmy, u kterých máte jistotu že jsou čerstvá a skvěle chutnají.
Letní rajčatový tatarák
- velmi snadné
- do 30 minut
- Předkrmy, Svačiny, Večeře, Vege & vegan
2.3
17x hodnoceno
Postup
- rajčata omyjte, osušte, rozkrojte, a vydlabete semínka. Nechte okapat na sítku nebo ubrousku, aby se zbavila přebytečné šťávy.
- Pak je rozkrájejte na maličké kostičky, přidejte pokrájená sušená rajčátka, šalotku a čerstvou bazalku.
- Osolte, opepřete a přidejte balzamikový a olivový olej.
- Promíchejte a pomocí tvořítka vytvarujete tataráčky.
- Ozdobte bazalkou a sýrem parmigiano.