Letní burger s volským okem a celerovým salátem

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

3.6

5x hodnoceno

Letní grilování se zkrátka bez šťavnatých burgerů neobejde. My jsme si pro vás připravili recept na letní hovězí burger s volským okem. K dokonalosti dotáhnete svou večeři s vynikajícím celerovým salátem. Přípravy se nemusíte vůbec bát, celý postup uvidíte na našem videu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte salát. Oloupejte bulvový celer a nakrájejte ho na tenké nudličky, tzv. julienne. Přesypte do mísy.
  2. Z jablka odstraňte jádřinec a jablko nakrájejte na tenké měsíčky, přidejte k celeru a vše zakápněte šťávou z citronu. 
  3. V menší misce vyšlehejte hořčici, majonézu a šťávu z citronu. Salát dochuťte solí, pepřem a přidejte dresink. Opatrně promíchejte a zasypte nakrájenou hladkolistou petrželkou.
  4. Hovězí burgery vybalte a nechte chvilku při pokojové teplotě temperovat, aby nedostaly teplotní šok. 
  5. Kontaktní gril rozehřejte na 230 °C. Grilujte burgery z každé strany asi 3 minuty.
  6. Mezitím rozpulte burgerovou bulku a připravte si veškerou zeleninu. 
  7. V druhé části grilu připravte na kapce řepkového oleje volská oka. Bulky pak opečte nasucho řeznou stranou dolů, hezky dokřupava.
  8. Vyberte si omáčku dle chuti, například ďábelskou omáčku Grill Party nebo kečup. Jakmile je vše hotovo, sestavte burger. Bulky potřete omáčkou a na spodní z nich začněte vrstvit – salát, rajče, cibuli, hovězí burger, plátek sýra a volské oko. 
  9. Zaklopte vrchní bulkou a zajistěte párátkem. Podávejte s celerovým salátem.

 

Gusto tip: chcete si připravit vlastní burgerové bulky? Vše potřebné najdete v tomto receptu.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte