Letní grilování se zkrátka bez šťavnatých burgerů neobejde. My jsme si pro vás připravili recept na letní hovězí burger s volským okem. K dokonalosti dotáhnete svou večeři s vynikajícím celerovým salátem. Přípravy se nemusíte vůbec bát, celý postup uvidíte na našem videu.
Letní burger s volským okem a celerovým salátem
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.6
5x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravte salát. Oloupejte bulvový celer a nakrájejte ho na tenké nudličky, tzv. julienne. Přesypte do mísy.
- Z jablka odstraňte jádřinec a jablko nakrájejte na tenké měsíčky, přidejte k celeru a vše zakápněte šťávou z citronu.
- V menší misce vyšlehejte hořčici, majonézu a šťávu z citronu. Salát dochuťte solí, pepřem a přidejte dresink. Opatrně promíchejte a zasypte nakrájenou hladkolistou petrželkou.
- Hovězí burgery vybalte a nechte chvilku při pokojové teplotě temperovat, aby nedostaly teplotní šok.
- Kontaktní gril rozehřejte na 230 °C. Grilujte burgery z každé strany asi 3 minuty.
- Mezitím rozpulte burgerovou bulku a připravte si veškerou zeleninu.
- V druhé části grilu připravte na kapce řepkového oleje volská oka. Bulky pak opečte nasucho řeznou stranou dolů, hezky dokřupava.
- Vyberte si omáčku dle chuti, například ďábelskou omáčku Grill Party nebo kečup. Jakmile je vše hotovo, sestavte burger. Bulky potřete omáčkou a na spodní z nich začněte vrstvit – salát, rajče, cibuli, hovězí burger, plátek sýra a volské oko.
- Zaklopte vrchní bulkou a zajistěte párátkem. Podávejte s celerovým salátem.
Gusto tip: chcete si připravit vlastní burgerové bulky? Vše potřebné najdete v tomto receptu.