Originální burger v domácí housce

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody

4.2

10x hodnoceno

Představte si skvělý teplý letní večer u vína a grilování s přáteli, a to vše bez burgerů. Takové grilování si neumíte představit? My víme, je to těžké. Proto vám přinášíme recept na originální pivní burgery, které domácí žemle posunou ještě o úroveň výš a přátelé vás zaručeně poprosí o recept! Recept na 6 burgerů.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte těsto na bulku.
  2. Mléko ohřejte v rendlíku a přidejte do něj nadrobené droždí a cukr.
  3. Vařené brambory ve slupce oloupejte a na jemném struhadle je nastrouhejte na malé slzy.
  4. Na válu s připravenou moukou nastrouhejte máslo a rukama ho důkladně zapracujte do mouky spolu se solí a bramborami.
  5. Postupně do těsta přilejte mléko s droždím a vypracujte lepivé těsto.
  6. Hotové a pomoučené těsto nechte v míse přikryté utěrkou asi 90 minut kynout na teplém místě.
  7. Jakmile těsto zdvojnásobí svou velikost, znovu jej prohněťte a vytvarujte stejně velké bulky.
  8. Připravené bulky rozložte na plech s pečicím papírem a překryjte je utěrkou.
  9. Nechte je ještě asi 30–40 minut kynout. Mezitím rozehřejte troubu na 200 °C.
  10. Jakmile bulky nakynou, potřete je rozšlehaným vejcem s mlékem. Bulky posypte sezamem a pečte přibližně 15–20 minut.
  11. Hotová bulka by měla být zlatavé barvy.
  12. Než se upečou žemle, můžete si připravit burgery.
  13. Mleté maso důkladně promíchejte v misce s pivem, worcestrem a česnekem.
  14. Vytvarujte 3 stejně velké burgery, tak aby byly jen o něco málo větší, než bude upečená bulka.
  15. Na pánvi osmažte plátky slaniny, po té na vypečeném tuku na středním plameni opečte masové burgery.
  16. Až budete opékat druhou stranu masa, nastrouhejte přímo na maso připravený sýr a přiklopte pánev, aby se sýr rozpustil.
  17. Na druhé pánvi opečte vnitřní strany bulek.
  18. Pak už jen potřete obě bulky majonézou.
  19. Skládejte nejdříve salát, pak rajče, následně opečenou slaninu, na ní burger a zakončete rukolou a horní částí bulky se sezamem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte