Sladká klasika, kterou k odpolední kávě pekly minimálně vaše babičky. Bublanina s jahodami je recept, na který se můžete vždy spolehnout. My jsme ho navíc vylepšili křupavými mandlemi a voňavou kůrou z citronu. Na pečení použijte formu o velikosti 24 × cca 32 cm. A mimochodem, gramáž pro 4 osoby je pouze orientační – z jedné bublaniny se samozřejmě může namlsat více lidí, vždy záleží na velikosti porce.
Jahodová bublanina s mandlemi
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Dezerty a sladká jídla
3.5
149x hodnoceno
Postup:
- Do menší mísy prosejte mouku, kypřicí prášek a přidejte špetku soli.
- V druhé větší míse vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem do pěny.
- Poté přidejte postupně mléko a promíchejte.
- K cukrové směsi postupně přisypte suché ingredience a na závěr přidejte trochu vychladlé rozpuštěné máslo.
- Na závěr přistrouhejte trochu kůry z citronu a těsto dobře propracujte.
- Vylijte ho do vymazané a vysypané formy, zaskládejte půlkami jahod a zasypte pokrájenými mandlemi.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut. Na závěr ozdobte čerstvou mátou.
Hodnoty na jednu porci jídla (50 g)
Energie | 370 kcal/1549 kJ |
Bílkoviny | 13 g |
Tuky | 30 g |
Nasycené tuky | 9,5 g |
Sacharidy | 56,5 g |
Cukr | 28 g |
Vláknina | 3 g |