Vláčná třešňová bublanina

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny

2.4

7x hodnoceno

Bublaninu milujeme na všechny způsoby – jahodovou, rybízovou i třešňovou. Tahle skvělá letní buchta plná ovoce je rychle hotová, a navíc ji zvládne upéct i kuchařský začátečník. Tentokrát jsme pro vás vybrali třešňovou bublaninu, ale použít můžete jakékoliv letní ovoce.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a dejte stranou. Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva. Plech vymažte a vysypte hrubou moukou.
  2. Žloutky vlijte do mixéru spolu s rostlinným olejem a mlékem. Přidejte 1 balíček vanilkového cukru, 150 g moučkového cukru a mixujte cca 2 minuty.
  3. Tekutou směs vlijte do mísy, přidejte postupně polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, a nakonec po částech zapracujte sníh z bílků. Dobře promíchejte a vlijte na vymazaný a vysypaný plech.
  4. Vrch poklaďte čerstvým a omytým ovocem (v tomto případě třešněmi). Ovoce před kladením na těsto osušte.
  5. Pečte v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. Můžete vyzkoušet špejlí.
  6. Po upečení nechte vychladnout na mřížce a před podáváním pocukrujte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte