Letní jogurtová bublanina s ovocem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

2.8

11x hodnoceno

Letní klasický moučník, který jistě znáte z letních prázdnin u babičky. Hotový je během chvíle a rozhodně není složitý na přípravu, přesto ho všichni milujeme. Bublanina s ovocem. Nejčastěji se připravuje z jahod, třešní, rybízu nebo meruněk. My pro vás máme odlehčenou verzi bublaniny s jogurtem a špaldovou moukou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Vejce vyšlehejte s oběma cukry do světlé pěny. Následně vmíchejte bílý jogurt, mléko a olej. Přisypejte polohrubou a špaldovou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijte na plech 24x24 cm vyložený pečícím papírem (nebo předem vymažte a vysypejte) a navrch položte ovoce.
  2. Přidat můžete i drobenku nebo plátky mandlí.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 30–40 minut nebo dokud testovací špejle nevyjde suchá.

Gusto tip: klasické buchty a koláče (hlavně ty od našich maminek a babiček) jsou často upečené z bílé mouky, za použití cukru a tuku. Což znamená, že v nich chybí bílkoviny. Není to ale důvod se jich vzdávat. Aby taková snídaně/svačina zasytila, stačí bílkoviny doplnit právě kefírem, jogurtem nebo tvarohem. Doporučuji volit neochucené varianty jogurtů nebo kefírů.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte