Gravlax z lososa s červenou řepou

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Předkrmy

5.0

2x hodnoceno

Už jste někdy slyšeli o gravlaxu z lososa? Gravlax – gravad lax, znamená ve švédštině pohřbený losos. Recept se připraví tak, že se filet z lososa naloží do suché marinády ze soli a nechá se uležet. My vám dnes ukážeme recept na gravlax s červenou řepou.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Losos divoký 2 filet
  • Sůl 2 kg
  • Červená řepa 1 kg
  • Čerstvý kopr 80 g
  • Bobkový list 10 g
  • Nové koření 10 g
  • Celý pepř 10 g
  • Pomeranče 4 ks
  • Citróny 6 ks
  • vodka 0.06 l

Postup

  1. Čerstvý filet z lososa omyjte a osušte. Kůži ponechte.
  2. Mezitím rozmixujte syrovou řepu, kopr, nakrájenou dužinu z citronů a pomerančů, citronovou a pomerančovou kůru, koření a vybraný alkohol. 
  3. Do mísy nasypte cukr krystal a sůl, přidejte rozmixovanou směs a dobře promíchejte.
  4. Na dno plechu nebo pekáčku vlijte polovinu směsi, položte na ni filet z lososa a na něj přidejte zbytek tak, aby byl filet celý zakrytý i po stranách.
  5. Zabalte do potravinové fólie a nechte 2 dny marinovat v lednici.
  6. Poté lososa vyjměte z řepné směsi, omyjte a osušte. Následně krájejte na tenké plátky bez kůže.

Gravlax_z_lososa_s_cervenou_repouGusto_Achademy_unor.jpg

GUSTO TIP: 

HODÍ SE TŘEBA NA TOUST SE ZASTŘENÝM VEJCEM, DO POKE MISKY, NA QUICHE ČI TATARÁK Z LOSOSA.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte