Už jste někdy slyšeli o gravlaxu z lososa? Gravlax – gravad lax, znamená ve švédštině pohřbený losos. Recept se připraví tak, že se filet z lososa naloží do suché marinády ze soli a nechá se uležet. My vám dnes ukážeme recept na gravlax s červenou řepou.
Gravlax z lososa s červenou řepou
- snadné
- více než 60 minut
- Předkrmy
5.0
2x hodnoceno
Postup
- Čerstvý filet z lososa omyjte a osušte. Kůži ponechte.
- Mezitím rozmixujte syrovou řepu, kopr, nakrájenou dužinu z citronů a pomerančů, citronovou a pomerančovou kůru, koření a vybraný alkohol.
- Do mísy nasypte cukr krystal a sůl, přidejte rozmixovanou směs a dobře promíchejte.
- Na dno plechu nebo pekáčku vlijte polovinu směsi, položte na ni filet z lososa a na něj přidejte zbytek tak, aby byl filet celý zakrytý i po stranách.
- Zabalte do potravinové fólie a nechte 2 dny marinovat v lednici.
- Poté lososa vyjměte z řepné směsi, omyjte a osušte. Následně krájejte na tenké plátky bez kůže.
GUSTO TIP:
HODÍ SE TŘEBA NA TOUST SE ZASTŘENÝM VEJCEM, DO POKE MISKY, NA QUICHE ČI TATARÁK Z LOSOSA.