Tradiční perníčky jistě znáte a mnozí z vás i třeba pečete. Napadlo vás ale někdy zkusit třeba dýňové? Cooking with Šůša pro vás připravila skvělý recept na vánoční cukroví, u jehož pečení trochu zavzpomínáte na i podzim.
Dýňové perníčky
- snadné
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla, Vaříme do 30 min
2.5
16x hodnoceno
Postup:
- Uvařenou dýni rozmixujte na hladké pyré.
- Mouku promíchejte s perníkovým kořením, sodou a práškem do pečiva.
- K dýni postupně přidejte všechny suroviny a pomocí robota nebo ručně vypracujte těsto.
- To pak zabalte do potravinářské fólie a nechte uležet do druhého dne v lednici.
- Těsto vyválejte na cca 0,5cm plát a vykrajujte požadované tvary.
- Perníčky pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 10 minut.
- Ihned po vytažení perníčky potírejte rozšlehaným bílkem.
- Samotné zdobení už je pak jen a jen na vás. Fantazii se meze nekladou.