Klasické máslo všichni známe, ale co takové dýňové máslo? Hodí se do sladkého pečení, třeba do koláčů a jiných dobrot. Využijte oranžové dýně jinak než na dýňovou polévku či kompot.
Dýňové máslo
- střední
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
3.0
2x hodnoceno
Postup
- Dýni rozpulte, vyjměte semínka a nakrájejte ji na klínky. Vložte na pařák a upravujte v páře po dobu 20 minut.
- Změklou dýni rozmixujte tyčovým mixérem na pyré. do pánve s vysokým okrajem dejte cukr, džus a máslo.
- Za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Přidejte dýňové pyré a všechny ostatní ingredience.
- Při nízké teplotě nechte probublávat 30 minut do zhoustnutí. Dýňové máslo uchovávejte v lednici v zavařovacích sklenicích s klipem nebo šroubovacím víkem. Vydrží 2–3 týdny.