Znáte to, před svátky není moc času na pečení, někdo ho nemá skoro vůbec. Ale co když milujete perníčky? Většinou potřebují trochu času na uležení, ale s naším receptem jsou měkké opravdu hned! Z ingrediencí na 4 porce upečete cca 30 perníčků.
Perníčky na poslední chvíli
- střední
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan
3.3
30x hodnoceno
Postup:
- Všechny suché ingredience smíchejte dohromady.
- Máslo rozpusťte spolu s medem v misce nad vodní lázní a prošlehejte. Směs by měla být teplá, ale ne horká.
- Obě směsi spojte dohromady, přidejte vejce a pořádně promíchejte do lehce lepivého těsta.
- Zakryjte fólií a dejte na hodinu odležet do lednice. Hotové těsto přendejte na pomoučený vál, krátce prohněťte a rozválejte na plát silný asi půl centimetru. Ten se vám na vál nesmí přilepit, jinak se bude s těstem špatně pracovat. Postupně vykrajujte jednotlivé perníčky, které opatrně přeneste na plech. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 8 minut, větší kousky klidně i 10 minut.
Postup bílková poleva:
- Moučkový cukr přesejte minimálně dvakrát přes jemné sítko.
- Přidejte vaječný bílek, lžičku citronové šťávy a šlehejte 5–10 minut, dokud vám nevznikne hladká a kompaktní poleva.
- Pokud stále nemá potřebnou konzistenci, můžete přidat trošku prosátého cukru. Správnou hustotu polevy zkontrolujte obyčejným párátkem.
- Namočte ho do polevy a tu pak kápněte na perníček. Pokud se poleva neroztéká a drží tvar, je hotová.
- Zdobené perníčky uschovejte v krabičce, aby neztvrdly.
GUSTO TIP:
POKUD CHCETE DOCÍLIT KRÁSNĚ BAREVNÉHO EFEKTU, PŘIDEJTE PŘED ŠLEHÁNÍM DO POLEVY POTRAVINÁŘSKÉ BARVIVO.