Co si nejčastěji vaříte během podzimu? Hlavní slovo mívají dýně a s nimi již legendární dýňová polévka. Zkuste ale z této zeleniny připravit i něco jiného, třeba zapečenou specialitu s kroupami a tempehem. Recept, kterému neodoláte!
Dýně plněná kroupami a tempehem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Vege & vegan
2.9
20x hodnoceno
Postup:
- Rozehřejte troubu na 180 °C. Dýni omyjte, rozkrojte (nemusíte ji loupat, u druhu hokkaido slupka krásně změkně) a lehce seřízněte spodek, aby vám nepadala.
- Vydlabejte semínka, dýni přeneste na plech, zakápněte olivovým olejem a osolte.
- Dejte péct na cca 30 minut do trouby.
- Mezitím propláchněte kroupy vodou, přendejte je do hrnce, zalijte vývarem, osolte a povařte 3 minuty.
- Poté sundejte z plotny, zakryjte pokličkou a nechte 30 minut dojít.
- Připravte si pánev. Na troše oleje orestujte cibuli dosklovata, poté přidejte kolečka mrkve a orestujte lehce doměkka.
- Přisypte na kostičky nakrájený tempeh, přilijte rajčata z konzervy a dochuťte pepřem, solí a čerstvými bylinkami.
- Na závěr podlijte vývarem, přidejte prolisovaný česnek a hotové kroupy.
- Dobře promíchejte a směsí naplňte předpečou dýni.
- Na závěr ji zasypte strouhanou mozzarellou a krátce zapečte v troubě. Před podáváním ozdobte petrželkou