Drobenkový hruškový koláč

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

2.5

115x hodnoceno

Připravte si doma skvělý hruškový koláč jako od babičky. Čerstvé a šťavnaté hrušky v kombinaci s tvarohovou náplní a skořicí vytvoří lahodnou kombinaci, které jen tak někdo neodolá. Perfektní moučník k odpolední kávě připravíte během chvilky.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V míse smíchejte hladkou mouky, cukr, špetku soli, kypřící prášek, skořici, nakonec přidejte nakrájené studené máslo a mnutím mezi prsty připravte drobenku.
  2. Na náplň smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt, přidejte pudinkový prášek, med a vajíčko.  
  3. Hrušky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. 
  4. Dno koláčové formy vyložte pečícím papírem, nasypete přes půlku drobenky, pomocí skleničky vytvoříte dno a okraje koláče.
  5. Poté navrstvěte tvarohovou náplň, plátky hrušek a zbytek drobenky. Pečte na 175 °C 35 minut.
  6. Nechte vychladnout a podávejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte