Připravte si doma skvělý hruškový koláč jako od babičky. Čerstvé a šťavnaté hrušky v kombinaci s tvarohovou náplní a skořicí vytvoří lahodnou kombinaci, které jen tak někdo neodolá. Perfektní moučník k odpolední kávě připravíte během chvilky.
Drobenkový hruškový koláč
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
2.5
101x hodnoceno
Postup
- V míse smíchejte hladkou mouky, cukr, špetku soli, kypřící prášek, skořici, nakonec přidejte nakrájené studené máslo a mnutím mezi prsty připravte drobenku.
- Na náplň smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt, přidejte pudinkový prášek, med a vajíčko.
- Hrušky očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
- Dno koláčové formy vyložte pečícím papírem, nasypete přes půlku drobenky, pomocí skleničky vytvoříte dno a okraje koláče.
- Poté navrstvěte tvarohovou náplň, plátky hrušek a zbytek drobenky. Pečte na 175 °C 35 minut.
- Nechte vychladnout a podávejte.