Hrušky stojí trochu ve stínu jablek, ale to neznamená, že z nich nevyrobíte skvělý moučník. My jsme pro vás připravili recept na hruškový koláč, který vám bude jistě moc chutnat. Skvělé na něm je i to, že je hotový během chvilky a zvládne ho i naprostý začátečník.
Hruškový koláč na plech
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
2.5
20x hodnoceno
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Zralé, měkké hrušky nakrájejte na plátky.
- Vejce s třtinovým cukrem utřete do nadýchané směsi. Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Mouku prosejte s práškem do pečiva, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těsta.
- Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj plátky hrušek a ty zakryjte těstem.
- Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
- Koláč nechte vychladnout a podávejte. Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou.