Hruškový koláč na plech

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

2.8

25x hodnoceno

Hrušky stojí trochu ve stínu jablek, ale to neznamená, že z nich nevyrobíte skvělý moučník. My jsme pro vás připravili recept na hruškový koláč, který vám bude jistě moc chutnat. Skvělé na něm je i to, že je hotový během chvilky a zvládne ho i naprostý začátečník.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. 
  2. Zralé, měkké hrušky nakrájejte na plátky.
  3. Vejce s třtinovým cukrem utřete do nadýchané směsi. Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Mouku prosejte s práškem do pečiva, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těsta.
  4. Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj plátky hrušek a ty zakryjte těstem.
  5. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
  6. Koláč nechte vychladnout a podávejte. Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte