Pečená hruška s ovesnou drobenkou
- střední
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Snídaně, Dezerty a sladká jídla, Svačiny
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky omyjte a rozkrojte na poloviny. Z každé půlky pak lžičkou nebo nožem vydlabejte vnitřek se semínky a kulatou stranu mírně seřízněte, aby hrušky v zapékací míse držely na svém místě. Zapékací mísu vymažte trochou másla a hrušky do ní položte rozkrojenou stranou vzhůru.
- Hrušky pokapejte vanilkovým extraktem, javorovým sirupem a poprašte skořicí. Navrch rovnoměrně nasypte drobenku připravenou smícháním vloček, mouky, másla a javorového sirupu.
- Zapékací mísu přikryjte alobalem, vložte do trouby a nechte péct asi 30 minut. Poté alobal sundejte a nechte péct zhruba dalších 10 minut dozlatova. Podávejte s bílým jogurtem, nejlépe ještě teplé.