Hruškové cupcakes s bílou čokoládou

  • střední
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.5

2x hodnoceno

Podzimní chutě můžete dostat do všech receptů, které vás jen napadnou. U sladkého se na podzimní dezerty skvěle hodí šťavnaté hrušky, tyto cupcakes jsou díky nim naprosto neodolatelné a krásně šťavnaté.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Smetanu vlijte do hrnce, přidejte nalámanou bílou čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění.
  2. Směs nechte vychladnout a dejte do lednice alespoň na 12 hodin vychladit (nejlépe přes noc).
  3. V míse vyšlehejte vejce s medem a rostlinným olejem.
  4. Přidejte špaldovou mouku, 2 nahrubo nastrouhané hrušky, vlašské ořechy, skořici, prášek do pečiva a vše pořádně promíchejte.
  5. Hotové těsto rozdělte do košíčků a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15 minut.
  6. Do vychlazené smetany s čokoládou vmíchejte mascarpone a vyšlehejte do krému.
  7. Cupcakes ozdobte hotovým krémem a přidejte posypku dle fantazie.⁠

influ_listopad_cupcakes.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte