Hruškové cupcakes s bílou čokoládou
- střední
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
4.5
2x hodnoceno
Postup
- Smetanu vlijte do hrnce, přidejte nalámanou bílou čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění.
- Směs nechte vychladnout a dejte do lednice alespoň na 12 hodin vychladit (nejlépe přes noc).
- V míse vyšlehejte vejce s medem a rostlinným olejem.
- Přidejte špaldovou mouku, 2 nahrubo nastrouhané hrušky, vlašské ořechy, skořici, prášek do pečiva a vše pořádně promíchejte.
- Hotové těsto rozdělte do košíčků a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15 minut.
- Do vychlazené smetany s čokoládou vmíchejte mascarpone a vyšlehejte do krému.
- Cupcakes ozdobte hotovým krémem a přidejte posypku dle fantazie.