Kousek koláče a hrnek horkého čaje či kávy. Ideální víkendové odpoledne, co říkáte? Lahodný koláč zvládne podle našeho receptu upéct i naprostý začátečník. Hruškový koláč s ořechy jistě předčí vaše očekávání.
Hruškový koláč s ořechy
- snadné
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Promíchejte žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou kůrou z citronu.
- Všechny ingredience dobře smíchejte a vypracujte hladké́ linecké́ těsto, které́ vytvarujte do koule a dejte na 2 hodiny do lednice. Poté je rozválejte do placky, vtlačte do lehce vymazané́ kulaté́ koláčové́ formy a propíchejte na několika místech vidličkou.
- Korpus vyložte pečicím papírem, zasypte fazolemi a pečte v troubě̌ předehřáté na 180 °C asi 8–10 minut.
- Poté odstraňte fazole s papírem, nechte těsto lehce zchladnout a nalijte na ně tvaroh smíchaný́ s vejci, kůrou z citronu, třtinovým a vanilkovým cukrem.
- Ozdobte polovinami hrušek, které́ částečně nařízněte. Nakonec koláč̌ posypte skořicí́, oříšky a mandlemi, které́ lehce rozdrťte.
- Dejte znovu do rozpálené́ trouby a pečte přibližně 35 minut. Po zchladnutí potřete koláč̌ fíkovým džemem smíchaným s trochou horké́ vody.