Hrušková galetka

  • snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně, Vege & vegan

5.0

1x hodnoceno

Galetka s ovocem je v poslední době velmi populární moučník. Vyzkoušejte hruškovou galetku z listového těsta. Moučník je rychle hotový, skvěle chutná a jsou v něm samé zdravé věci. Podávat ji můžete s kokosovým jogurtem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Hrušky nakrájejte na tenké plátky, smíchejte s javorovým sirupem a skořicí.
  2. Z listového těsta vykrojte 2 kola, potřete je javorovým sirupem a posypte střed pohankovými vločkami, mimo 4 cm okraj.
  3. Poklaďte nakrájenými hruškami s javorovým sirupem a skořicí. Okraje zahněte směrem ke středu a zvenku je potřete javorovým sirupem.
  4. Pečte 20 minut na 200 °C. Servírovat můžete s kokosovým jogurtem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte