Sladkost, která v sobě nemá klasickou mouku, ale vločky a cizrnu? Ano, i tato nezvyklá dvojka umí být základem pro skvělý dezert. A hodí se i jako tip na nevšední cukroví.
Cizrnové kuličky v čokoládě
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan, Vaříme ze 7 surovin
5.0
4x hodnoceno
Postup:
- Cizrnu propláchněte a vsypte do mixéru.
- Přidejte arašídové máslo, ovesné vločky, sirup, pomerančovou kůru a vše rozmixujte dohladka.
- Ze směsi vytvarujte kuličky a nechte je cca 1 hodinu odležet v lednici.
- Hořkou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a postupně v ní obalte vychlazené kuličky.
- Nakonec je posypte nasekanými pistáciemi a nechte v chladu odležet další hodinu.