Ne každý má rád sladká hlavní jídla, ale když jim přijdete na chuť, nikdy nebudete chtít přestat. Jako třeba v případě tohoto císařského trhance se švestkovými povidly. Na císařském dvoře totiž věděli, co je dobré a tak si můžete být jistí, že si opravdu pochutnáte.
Císařský trhanec se švestkovými povidly
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Dezerty a sladká jídla
5.0
2x hodnoceno
Postup
- Začněte přípravou švestkových povidel. Švestky rozpulte, vypeckujte a přemístěte do hrnce.
- Přidejte všechny ingredience, podlijte 250 ml vody a 30 minut na mírném ohni povařte. Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem a střídavě přidávejte mouku i mléko.
- Těsto by mělo mít palačinkovou konzistenci. Bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha a opatrně vmíchejte do těsta.
- Širší pánev s nepřilnavým povrchem vydatně vytřete máslem a nalijte do ní těsto. Posypejte rozinkami a pár minut opékejte při střední teplotě.
- Jakmile těsto začne zespoda tuhnout, roztrhejte palačinku dvěma vidličkami na kousky. Pocukrujte a ihned podávejte v dokonalé souhře se švestkovými povidly.