Císařský trhanec se švestkovými povidly

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Dezerty a sladká jídla

4.2

979x hodnoceno

Ne každý má rád sladká hlavní jídla, ale když jim přijdete na chuť, nikdy nebudete chtít přestat. Jako třeba v případě tohoto císařského trhance se švestkovými povidly. Na císařském dvoře totiž věděli, co je dobré a tak si můžete být jistí, že si opravdu pochutnáte.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Začněte přípravou švestkových povidel. Švestky rozpulte, vypeckujte a přemístěte do hrnce.
  2. Přidejte všechny ingredience, podlijte 250 ml vody a 30 minut na mírném ohni povařte. Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem a střídavě přidávejte mouku i mléko.
  3. Těsto by mělo mít palačinkovou konzistenci. Bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha a opatrně vmíchejte do těsta.
  4. Širší pánev s nepřilnavým povrchem vydatně vytřete máslem a nalijte do ní těsto. Posypejte rozinkami a pár minut opékejte při střední teplotě.
  5. Jakmile těsto začne zespoda tuhnout, roztrhejte palačinku dvěma vidličkami na kousky. Pocukrujte a ihned podávejte v dokonalé souhře se švestkovými povidly.

BILLA_CZ_cisarsky_trhanec_se_svestkovymi_povidly_2.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte