Nechte se zlákat sladkým trhancem. Stačí pár ingrediencí a pochutnáte si ve stylu rakouského císaře. Jestli dobrotu budete servírovat jako dezert, přílohu, nebo hlavní chod, to už necháme na vás.
Císařský trhanec s ovocem
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Hlavní chody, Dezerty a sladká jídla
5.0
1x hodnoceno
Postup:
- Smíchejte mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru.
- Přidejte sůl, mléko, vejce a vyšlehejte hladké těsto.
- Do rozehřáté pánve s přepuštěným máslem vlijte těsto.
- Jakmile je z jedné strany zapečené, rozdělte ho obracečkou na čtvrtiny, otočte a dopečte.
- Po upečení natrhejte těsto v pánvi na kousky a přendejte do misky.
- Ve stejné pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte jahody a krátce orestujte.
- Přidejte nakrájený trhanec, přepuštěné máslo a nechte prohřát.
- Trhanec s jahodami podávejte posypaný moučkovým cukrem, ozdobený zakysanou smetanou, malinami a mátou.
GUSTO TIP:
MÍSTO KLASICKÉ HLADKÉ MOUKY MŮŽETE POUŽÍT I ŠPALDOVOU, KTERÁ JE VÝŽIVNĚJŠÍ.