Domácí hamburgerové bulky

  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Přílohy

4.2

965x hodnoceno

Když si chcete doma připravit 100% domácí burgery, pak musíte kromě masa myslet i na přípravu Burgerových bulek. Uvidíte, že to není nic složitého a přípravu domácích burgerových bulek podle našeho receptu zvládne i kuchařský začátečník. Jen to chce trochu trpělivosti, protože těsto musí kynout.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do velké mísy vsypeme mouku, uděláme do ní důlek a nalijeme do něj vodu a rozmíchané droždí s cukrem. Vše lehce promícháme a necháme na teplém místě cca 10 minut odpočinout.
  2. Přidáme vejce, olej, sůl a pomocí robota vypracujeme vláčné a pružné těsto. Těsto nesmí lepit. Místu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout v teple.
  3. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, poprášíme si ruce a těsto rozdělíme na 6 stejných kousků. Z kousků pomocí rukou vytvoříme malé bochánky.
  4. Hotové bulky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem v dostatečné vzdálenosti. Takto na plechu necháme bulky ještě cca 15 minut odpočinout. Poté housky opět přikryjeme utěrkou a necháme další hodinu kynout. 
  5. Před pečením housky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Na dno trouby dáme malou mističku, (která nepraskne) s trochou vody. Vložíme bulky a pečeme v troubě vyhřáté na 210 °C cca 10 minut.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte