Cottage housky

  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Snídaně, Přílohy, Svačiny

3.0

355x hodnoceno

Příprava v jedné míse, bez kynutí a jako výsledek vláčné domácí cottage houstičky! Podávejte je s oblíbenou pomazánkou jako skvělou snídani, svačinu, nebo jako přílohu k salátku.

Suroviny

Počet osob

-
+

 Postup:

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Do misky prosejte mouku a promíchejte s práškem do pečiva, kmínem a solí.
  3. Přidejte vajíčka a cottage (pro hladší vzhled housek cottage rozmixujte ponorným mixérem).
  4. Řádně promíchejte, můžete nechat krátce zpracovat i robotem. Pokud by bylo těsto příliš lepivé, přidejte mouku.
  5. Dle preferencí můžete přidat i například nakrájené olivy, sušená rajčata, semínka či všemožné koření.
  6. Z těsta tvarujte bochánky a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Můžete i lehce zploštit a nařezat, aby se houstičky lépe a rychleji propekly.
  8. Potřete olivovým olejem a posypte oblíbenými semínky, například dýňovými či slunečnicovými.
  9. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut, záleží na velikosti housek.

GUSTO TIP:

MÍSTO HLADKÉ MOUKY MŮŽETE POUŽÍT NAPŘ. I ŠPALDOVOU. 

Hodnoty na jednu porci jídla (100 g)

Energie 240 kcal/1004 kJ
Bílkoviny 13,5 g
Tuky 4 g
Nasycené tuky 1,5 g
Sacharidy 37 g
Cukr 2,5 g
Vláknina 1,5 g

influ_marketa_brezen_housky.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte