Příprava v jedné míse, bez kynutí a jako výsledek vláčné domácí cottage houstičky! Podávejte je s oblíbenou pomazánkou jako skvělou snídani, svačinu, nebo jako přílohu k salátku.
Cottage housky
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Snídaně, Přílohy, Svačiny
3.0
355x hodnoceno
Postup:
- Troubu předehřejte na 175 °C.
- Do misky prosejte mouku a promíchejte s práškem do pečiva, kmínem a solí.
- Přidejte vajíčka a cottage (pro hladší vzhled housek cottage rozmixujte ponorným mixérem).
- Řádně promíchejte, můžete nechat krátce zpracovat i robotem. Pokud by bylo těsto příliš lepivé, přidejte mouku.
- Dle preferencí můžete přidat i například nakrájené olivy, sušená rajčata, semínka či všemožné koření.
- Z těsta tvarujte bochánky a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Můžete i lehce zploštit a nařezat, aby se houstičky lépe a rychleji propekly.
- Potřete olivovým olejem a posypte oblíbenými semínky, například dýňovými či slunečnicovými.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut, záleží na velikosti housek.
GUSTO TIP:
MÍSTO HLADKÉ MOUKY MŮŽETE POUŽÍT NAPŘ. I ŠPALDOVOU.
Hodnoty na jednu porci jídla (100 g)
Energie | 240 kcal/1004 kJ |
Bílkoviny | 13,5 g |
Tuky | 4 g |
Nasycené tuky | 1,5 g |
Sacharidy | 37 g |
Cukr | 2,5 g |
Vláknina | 1,5 g |