Trhaná vepřová krkovice a bramborová kaše s křenem a jablky

  • střední
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Vepřové maso si skvěle rozumí s podzimními jablky. Honza Vorel proto uvařil tuto masovou specialitu, která je perfektní volbou během sychravého počasí. Máte chuť?⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Krkovici přendejte do pekáčku, zasypte ji pokrájeným česnekem, kmínem, solí, pepřem a podlijte černým pivem.
  2. Pečte na 180 °C v troubě hezky doměkka cca 1,5 hodiny.
  3. Jakmile je maso upečené, omáčku sceďte a zredukujte na plotně v rendlíku.
  4. Do omáčky pak přisypte jablka nakrájená na kostičky a prohřejte spolu s natrhaným masem.
  5. Brambory uvařte doměkka, sceďte a vyšlehejte spolu s mlékem a máslem do hladké kaše, kterou poté ochuťte nastrouhaným křenem dle chuti.⁠

trhane-veprove_honzavorel_influ-rijen.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte