Šafránové risotto s marinovaným uzeným lososem

  • střední
  • do 30 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty

4.5

2x hodnoceno

Abyste si mohli dopřát pravé krémové risotto, rozhodně nemusíte do drahé italské restaurace. Bez problému ho zvládnete připravit ve vlastní kuchyni, vystačíte si totiž jen s několika ingrediencemi. A navíc, jedna sklenka vína při vaření také není k zahození. Výsledné risotto si můžete doladit přesně podle svých představ, ale kombinace šafránu a marinovaného lososa je u nás na prvním místě!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup šafranové risotto

  1. Nadrobno nakrájenou šalotku nechte zesklovatět v rendlíku.
  2. Přidejte rýži a lehce ji asi 4 minuty restujte.
  3. Rýži podlijte bílým vínem, počkejte, než se voda částečně odpaří a poté postupně dolévejte zeleninovým vývarem.
  4. Důležité je vývar přilívat postupně, jakmile se předchozí množství odpaří, přilijte další.
  5. Vývar tak spotřebujete asi v sedmi až deseti krocích.
  6. Rissoto ochuťte špetkou kvalitního šafránu a zamíchejte.
  7. Když je rýže měkká, vmíchejte do ní parmazán a rendlík stáhněte z plotny.
  8. Na závěr do pokrmu vmíchejte studené máslo a přidejte sůl a pepř.
  9. Ozdobte lososem, estragonem, hráškem a parmazánem.

Postup marinovaný uzený losos v limetkové šťávě a estragonu

  1. V menší misce smíchejte olej, šťávu z půlky limety a sůl.
  2. Vše promíchejte a přidejte nasekaný estragon.
  3. Plátky uzeného lososa nechte naložené v marinádě minimálně dvě hodiny.
  4. Takto naloženého lososa podávejte s připraveným rissotem, ale výborný je i jen s opečeným toastem.

Billa_Duben01328_safranove_rizotto.jpg

Sdílejte