• střední
  • do 30 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Šafránové risotto s marinovaným uzeným lososem

Abyste si mohli dopřát pravé krémové risotto, rozhodně nemusíte do drahé italské restaurace. Bez problému ho zvládnete připravit ve vlastní kuchyni, vystačíte si totiž jen s několika ingrediencemi. A navíc, jedna sklenka vína při vaření také není k zahození. Výsledné risotto si můžete doladit přesně podle svých představ, ale kombinace šafránu a marinovaného lososa je u nás na prvním místě!

Postup šafranové risotto

  1. Nadrobno nakrájenou šalotku nechte zesklovatět v rendlíku.
  2. Přidejte rýži a lehce ji asi 4 minuty restujte.
  3. Rýži podlijte bílým vínem, počkejte, než se voda částečně odpaří a poté postupně dolévejte zeleninovým vývarem.
  4. Důležité je vývar přilívat postupně, jakmile se předchozí množství odpaří, přilijte další.
  5. Vývar tak spotřebujete asi v sedmi až deseti krocích.
  6. Rissoto ochuťte špetkou kvalitního šafránu a zamíchejte.
  7. Když je rýže měkká, vmíchejte do ní parmazán a rendlík stáhněte z plotny.
  8. Na závěr do pokrmu vmíchejte studené máslo a přidejte sůl a pepř.
  9. Ozdobte lososem, estragonem, hráškem a parmazánem.

Postup marinovaný uzený losos v limetkové šťávě a estragonu

  1. V menší misce smíchejte olej, šťávu z půlky limety a sůl.
  2. Vše promíchejte a přidejte nasekaný estragon.
  3. Plátky uzeného lososa nechte naložené v marinádě minimálně dvě hodiny.
  4. Takto naloženého lososa podávejte s připraveným rissotem, ale výborný je i jen s opečeným toastem.

Billa_Duben01328_safranove_rizotto.jpg