Lehká tvarohová bábovka

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

2.7

41x hodnoceno

Pamatujete si prázdniny na chalupě, kdy babička po obědě přinesla ke kávě čerstvě upečenou bábovku? Recept na tento moučník patří mezi ty nejtradičnější a tipů na tu zaručeně nejlepší existuje nespočet. Proč si tradiční recepturu trochu neodlehčit? Můžete si tak s klidem dopřát místo jednoho kousku rovnou dva!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V hluboké míse smíchejte tvaroh, cukr, vejce a rozpuštěný tuk a směs vyšlehejte dohladka.
  2. V druhé menší misce smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí a pomerančovou kůrou.
  3. Postupně přisypávejte suchou směs do mokré a vše poctivě míchejte metlou.
  4. Do těsta přidejte rozinky a ořechy.
  5. Pokud bude směs řídká, nebojte se přidat mouku nebo naopak pro zředění mléko.
  6. Vymažte si středně velkou formu na bábovku olejem a vysypte hrubou moukou, aby se po upečení bábovka snáze vyklopila.
  7. Samozřejmě můžete použít i silikonovou formu, se kterou je vyklopení hotové bábovky jednodušší.
  8. V předehřáté troubě pečte bábovku na 170 °C asi 45 minut.
  9. Pro jistotu zkuste špejlí, jestli se těsto nelepí. Pokud je špejle suchá, bábovka je hotová.

MarketUP_Billa_unor00172_tvarohova_babovka.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte