Bábovka rozhodně nemusí být suchá! Stačí do ní přidat kefír a jablka a skvělou vláčnou bábovku máte na světě. Bábovka je rychle hotová a její příprava je tak snadná, že ji zvládne i naprostý začátečník.
Kefírová bábovka s jablky a ořechy
- velmi snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
2.6
201x hodnoceno
Postup
- Oddělte bílky od žloutků, bílky vyšlehejte do tuhého sněhu.
- Polohrubou mouku, cukr, sodu, skořici, vlašské ořechy, kůru z citronu, špetku soli a pravou vanilku pečlivě smíchejte. Pak do suchých surovin přimíchejte mokré suroviny (vaječné žloutky, nahrubo nastrouhaná jablka, hrnek kefíru a olej).
- Bílky vmíchejte ke směsi a vlijte do předem vymazané a vysypané formy.
- Pečte 45 minut na 180 °C.