Jahodová bublanina s mandlemi

  • snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

3.5

150x hodnoceno

Sladká klasika, kterou k odpolední kávě pekly minimálně vaše babičky. Bublanina s jahodami je recept, na který se můžete vždy spolehnout. My jsme ho navíc vylepšili křupavými mandlemi a voňavou kůrou z citronu. Na pečení použijte formu o velikosti 24 × cca 32 cm. A mimochodem, gramáž pro 4 osoby je pouze orientační – z jedné bublaniny se samozřejmě může namlsat více lidí, vždy záleží na velikosti porce.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do menší mísy prosejte polohrubou mouku, kypřicí prášek a přidejte špetku soli.
  2. V druhé větší míse vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem do pěny.
  3. Poté přidejte postupně mléko a promíchejte.
  4. K cukrové směsi postupně přisypte suché ingredience a na závěr přidejte trochu vychladlé rozpuštěné máslo.
  5. Na závěr přistrouhejte trochu citronové kůry a těsto dobře propracujte.
  6. Vylijte ho do vymazané a vysypané formy, zaskládejte půlkami jahod a zasypte pokrájenými mandlemi.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut. Na závěr ozdobte čerstvou mátou.

Hodnoty na jednu porci jídla (50 g)

Energie 370 kcal/1549 kJ
Bílkoviny 13 g
Tuky 30 g
Nasycené tuky 9,5 g
Sacharidy 56,5 g
Cukr 28 g
Vláknina 3 g

Jahodova-bublanina_BILLA_kveten.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte