Jahodová bublanina s mandlemi

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

2.4

66x hodnoceno

Sladká klasika, kterou k odpolední kávě pekly minimálně vaše babičky. Bublanina s jahodami je recept, na který se můžete vždy spolehnout. My jsme ho navíc vylepšili křupavými mandlemi a voňavou kůrou z citronu. Na pečení použijte formu o velikosti 24 × cca 32 cm.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Do menší mísy prosejte mouku, kypřicí prášek a přidejte špetku soli.
  2. V druhé větší míse vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem do pěny.
  3. Poté přidejte postupně mléko a promíchejte.
  4. K cukrové směsi postupně přisypte suché ingredience a na závěr přidejte trochu vychladlé rozpuštěné máslo.
  5. Na závěr přistrouhejte trochu kůry z citronu a těsto dobře propracujte.
  6. Vylijte ho do vymazané a vysypané formy, zaskládejte půlkami jahod a zasypte pokrájenými mandlemi.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut. Na závěr ozdobte čerstvou mátou.

Jahodova-bublanina_BILLA_kveten.jpg

Sdílejte