Cizrnové kuličky v čokoládě

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan, Vaříme ze 7 surovin

4.7

1,093x hodnoceno

Sladkost, která v sobě nemá klasickou mouku, ale vločky a cizrnu? Ano, i tato nezvyklá dvojka umí být základem pro skvělý dezert. A hodí se i jako tip na nevšední cukroví.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Cizrnu propláchněte a vsypte do mixéru.
  2. Přidejte arašídové máslo, ovesné vločky, sirup, pomerančovou kůru a vše rozmixujte dohladka.
  3. Ze směsi vytvarujte kuličky a nechte je cca 1 hodinu odležet v lednici.
  4. Hořkou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a postupně v ní obalte vychlazené kuličky.
  5. Nakonec je posypte nasekanými pistáciemi a nechte v chladu odležet další hodinu.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte