• střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Císařský trhanec se švestkovými povidly

Ne každý má rád sladká hlavní jídla, ale když jim přijdete na chuť, nikdy nebudete chtít přestat. Jako třeba v případě tohoto císařského trhance s povidly.

Postup

  1. Začněte přípravou švestkových povidel. Švestky rozpulte, vypeckujte a přemístěte do hrnce.
  2. Přidejte všechny ingredience, podlijte 250 ml vody a 30 minut na mírném ohni povařte. Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem a střídavě přidávejte mouku i mléko.
  3. Těsto by mělo mít palačinkovou konzistenci. Bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha a opatrně vmíchejte do těsta.
  4. Širší pánev s nepřilnavým povrchem vydatně vytřete máslem a nalijte do ní těsto. Posypejte rozinkami a pár minut opékejte při střední teplotě.
  5. Jakmile těsto začne zespoda tuhnout, roztrhejte palačinku dvěma vidličkami na kousky. Pocukrujte a ihned podávejte v dokonalé souhře se švestkovými povidly.

BILLA_CZ_cisarsky_trhanec_se_svestkovymi_povidly_2.png